Onze missie

Duurzame kleding kan een hoop ellende in de kledingindustrie voorkomen: misstanden in kledingfabrieken, kinderarbeid, grote milieuschade en enorme bergen afval- om er maar een paar te noemen. Dit is zeker geen ver- van-je-bed-show. De milieu- impact van je kleren kun je zelf makkelijk fors verminderen door duurzame kleding te maken en verkopen.

Bij Junkerfairfashion betekent dat: Mooie mode, voor Mooie mensen, dat lekker zit en waar je je goed en Mooi in voelt.

We streven naar fantastische, milieuvriendelijke producten voor een betere levensstijl.

Onze waarden

.Wij zijn ons steeds meer bewust van de invloed die we hebben op de wereld waarin we leven. Bewust van het milieu, van arbeidsomstandigheden en van afspraken die producenten en inkopers met elkaar maken. We moeten samen zorgen dat het milieu minder belast en dat alle betrokkenen onder goede omstandigheden hun werk kunnen doen en er eerlijk voor betaald worden.

Voor het maken van 1 kilo katoen wordt er gemiddeld ongeveer 10.000 liter water gebruikt. Dit verschilt per land, afhankelijk van de hoeveelheid regenval en enkele andere factoren. Biologisch katoen is een duurzamere optie. Dit groeit zonder kunstmest en zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. En er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van regenwater. Beter voor het milieu maar dus ook veel beter voor de medewerkers in de katoenplantages.

je voelt je goed als je er goed uitziet. Je voelt je goed in eerlijke kleding. Samen zorgen voor een betere wereld.

  • Mensen: Ik geloof in gelijkheid, tolerantie, respect en vrijheid.
  • Passie: Ik heb altijd al een passie voor kleding gehad en voor kleding maken. Ik word enthousiast van mooie stoffen. Ik wil innovatief zijn in vorm en detail. Dat het qua ontwerpen interessant blijft en tegelijkertijd draagbaar en functioneel. Dat mensen het met plezier dragen. Kleding maken die langer mee gaan en daarnaast zaken verkopen die ook duurzaam en fair trade zijn zoals hoeden, sokken, panty's en tassen.
  • Duurzaamheid: Duurzame kleding maken van milieuvriendelijke stoffen, fair trade. Duurzame mode voelt beter. Je ziet er mooi uit en je laat ook zien dat jij mooi in het leven staat. En het mooie is: je maakt ook een verschil voor mensen die het kunnen gebruiken.

Onze producten

Naast mijn eigen kledinglabel Junkerfairfashion, selecteren wij ook onze producten altijd met de grootste zorg.

Een webwinkel vol duurzame, ecologisch verantwoorde stoffen. Hier vind je onder anderen biologisch katoen, tricot, linnen, en eco- of plantaardig gelooid leer.

Onze klanten

Onze klanten houden van onze mooie, zorgvuldig geselecteerde producten en onze goede service. Met liefde voor mens en natuur. Fijn voor de wereld en voor jou.

Onze Toekomst / Na Corona

Terwijl we onze normale manier van leven en werken hebben moeten opgeven, hebben we tegelijkertijd ook laten zien waar wij als mensen op in hebben kunnen leveren om - al was het uit noodzaak - de aarde wat ademruimte te geven. Daarmee zien we niet alleen dat het anders kan, maar ervaren we het ook zelf. Ook ontdekken we dat we best met wat minder toe kunnen.

De roep om je geld lokaal uit te geven was nog nooit zo luid, omdat je daarmee juist nu de meeste betekenis kunt geven. Nederland stond ooit bekend om de wolproductie. Aan het begin van de 18 e eeuw werkte bijna een derde van de Nederlandse beroepsbevolking in de textielindustrie. De textiel loopt ook als een rode draad door de geschiedenis van Winterswijk. Jarenlang werd het aanzicht van Winterswijk bepaald door de schoorstenen van de vele fabrieken die het kleine dorp rijk was. Mede door de toename van de productie in lagelonenlanden is het makerschap in eigen land verloren gegaan. Wat als we dit weer terug kunnen halen? Behalve dat het mogelijkheden biedt om wendbaarder mee te varen met de veranderingen van onze tijd, biedt het ook kansen om de productie dichterbij te halen en inzicht te geven in het verhaal achter een product.

Junkerfairfashion probeert in te spelen op deze behoefte en gaat op zoek naar authenticiteit, betekenis en transparantie.

Dat daar een hogere prijs bij komt kijken, is voor een klant die op zoek gaat naar een betekenisvolle aankoop met een goed verhaal en een lange levensduur geen onoverkoombaar obstakel. Er is nooit een goed moment om 360 graden van koers te veranderen. Maar als er collectief een gevoel heerst van solidariteit, de behoefte naar transparantie en betekenis groeit, en zelfs de top van de keten oproept tot verandering, is er geen beter moment om dit te doen dan nu. Junkerfairfashion grijpt nu deze kans.

Want – hopelijk – is het er een die maar één keer langskomt

De roep om verandering is volgens FairWear daarom relevanter dan ooit. Willen we echt zo verder? Dat kun je je als merk nu afvragen. Alles staat momenteel stil, maar uit iets negatiefs kan iets positiefs komen.

Junkerfairfashion blijft naast het maken van duurzame mode, nadenken over welke producten bij ons passen, waar hebben wij een goed gevoel bij. Het is ver weg van een impulsaankoop.