KURK

Van Boom naar Product Captain Cork

Nadat de kurk met de hand van de bomen wordt gepeld, droogt alles gedurende zes maanden in de buitenlucht. Daarna wordt de kurk gekookt en gestoomd om meer elasticiteit te krijgen. De productie van kurkleder is volledig vrij van chemicaliën Door het eenvoudig en natuurlijk verwerken behouden de producten alle kwaliteiten waar ruwe kurk om bekend staat.

Er wordt geen enkele boom geveld of beschadigd, de schors groeit in gemiddeld 8 jaar weer aan. Om de schors te kunnen vernieuwen zal de kurkboom CO2 in grote hoeveelheden opslaan. Hierdoor is de boom in staat om 3 tot 5 keer meer CO2 op te nemen en om te zetten in broodnodige zuurstof. Een unieke duurzame samenwerking tussen mens en natuur.

Extreem Licht

Dit is een enorm voordeel van kurk, want wie draagt graag een tas of portemonnee die zwaarder is dan de inhoud zelf. Kurk bestaat voor de helft uit lucht, geen wonder dat het heel licht is.

Water Resistent

Kurk is volledig water resistent. Een waxachtige laag in de celwanden maakt kurk ondoorlaatbaar voor vloeistoffen en gassen.

Zacht en Uniek

De zachtheid van kurkleder is een heerlijke eigenschap. Daarnaast is elk stukje kurk zo uniek als een vingerafdruk.

Kurk Kwaliteit van Captain Cork

De producten kunnen vergeleken worden met leder, alleen is kurk 100% natuurlijk en vegan, waterafstotend, en bestand tegen krassen.

Het is makkelijk te onderhouden met water en zeep.

Natuurlijk zullen de kurkstoffen onder de blootstelling van zonlicht verkleuren, maar dit zal enkel extra karakter toevoegen aan uw kurken product.

Boweevil

Alle stoffen en producten van Bo Weevil zijn gemaakt van biologisch katoen en GOTS- gecertificeerd. Dat wil zeggen dat de hele productieketen duurzaam is. Dus geen pesticiden of kunstmest bij de teelt, alleen goedgekeurde stoffen voor verven en drukken en fatsoenlijke arbeidsomstandigheden in elke productie stap.

Het Portugese Kurk is a friend For life, een ecologisch wonder, het is een geef-geefsituatie, duurzaam, enorm veelzijdig in zijn gebruik. Kurkproductie is eerlijk van begin tot einde, door het hele proces heen van ontginnen tot verwerken tot verkoop.

Bij Junkerfairfashion zijn de volgende producten te koop: Nettassen, Canvastassen, Toilettassen, Pouches en Portemonnee's.

Abonneren op de nieuwsbrief

Tassen Boweevil